Сряда, 20 Март 2019 10:41

От полицията потвърдиха, че 42-годишният Людмил, убил съпругата си вчера, е открит мъртъв.

Четвъртък, 26 Юли 2018 10:02

6-годишното дете, което бе премазано на тротоар от автомобил в Сандански, се бори за живота си.

Сряда, 25 Юли 2018 15:40

Неизвестни злосторници разбиха охранителна камера на Израелско-българския институт в с. Белащица и нарязаха билборда на Alchemist Residence Von Goldenburg, чийто собственик е пловдивският...

Петък, 06 Юли 2018 15:25

ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! ТОВА СЕ СЛУЧВА ВСЕ ПО-ЧЕСТО! ДА ОПАЗИМ ДЕЦАТА!

Четвъртък, 15 Февруари 2018 12:06

Операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, е проведена от служители на ГДБОП, със съдействието на СДВР и ДАНС,

Четвъртък, 04 Януари 2018 18:54

Както БЛИЦ вече съобщи, полицията официално издирва 56-годишният Росен Желев Ангелов за шесторното убийство в Нови Искър.

Четвъртък, 21 Септември 2017 23:49

Роми пребиха 12-годишно дете в столицата.

Четвъртък, 21 Септември 2017 10:13

Ученици от ромски произход пребиха с дървен кол учител от професионална селскостопанска гимназия в Садово.

Събота, 19 Август 2017 00:03

Приятелка на убитата в столичния квартал лагера, избухна с емоционална изповед във фейсбуk.

Петък, 04 Август 2017 22:53

Роми пребиха 4 деца в Пазарджик, оплака се в социалната мрежа Илиан Иванов.

Вторник, 20 Юни 2017 23:12

Новородената Никол е била удряна с юмруци и най-вероятно - бутилка, съобщи Нова телевизия.

Сряда, 07 Юни 2017 22:14

Осем души са задържани при акция на ГДБОП в ДАИ по схема за корупция, научи bTV.

Петък, 02 Юни 2017 15:50

Специализираното звено "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу бившия директор на Държавен фонд "Земеделие" Мирослав Николов.

Събота, 27 Май 2017 15:32

Разследването продължава

Нарязаха билборд на доктор Енчев

Неизвестни злосторници разбиха охранителна камера на Израелско-българския институт в с. Белащица и нарязаха билборда на Alchemist Residence Von Goldenburg, чийто собственик е пловдивският предприемач доц. д-р Невен Енчев.

Инцидентът е станал около 2,30 ч. съобщават съседи. Те твърдят, че са били събудени от много силен шум.
В Резиденцията на Алхимиста е ситуирано седалището на Израелско-българския институт /б.а. - Ха Мусад Израели Булгари/, а камерата е поставена по искане на полицията в Пловдив и се намира на основния път и отклонението към Резиденцията. Благодарение на нея са разкрити няколко грабежа в района.
Доц. Енчев е подал жалба до полицията, която веднага започна разследване и повече от час разследващи правиха огледи на място и разговаряха със свидетели. Камерата и записите са иззети от органите на реда. Тя обаче е ударена отзад и е много вероятно лицата на извършителите да не се виждат, смятат полицаи. Дошлите на място направиха оглед и на един от автомобилите на пловдивския предприемач, тъй като предните гуми бяха спаднали. Копия от записите са изпратени в Израелското посолство, откъдето също се вълнуват какво се е случило.
Пловдивският предприемач видял пораженията на сутринта. „Искрено се надявам, че атаката не е насочена срещу Израелско-Българския институт, макар че медиите отлично знаят какъв скандал се разгоря около 30 май тази година, когато в присъствието на Симеон Втори, съпругата му Маргарита и сестра му Мария Луиза в Пловдивската областна управа по моя инициатива беше открита изложба за Спасяването на българските евреи. Намесени бяха американците, Лигата срещу поругаването, дружество „Шалом“. Много бих искал да мисля, че по-скоро отново иде реч за междусъседската война, която отдавна се води срещу мен и семейството ми и донякъде стана причина за изнасянето ми в Германия“, коментира доц. Енчев.
Добронамерени съседи останаха изумени, че нападението може да е дело на завистливи комшии, тъй като в Резиденцията много отдавна не е имало никакви събития – тематични вечери, сватби, дори приятелски срещи, и оттам не се чува шум.
Това нападение срещу охранителната камера на Израелско-българския институт в с. Белащица е първото, но билбордът е накъсван още 2 пъти за период от 2 години назад.
Все още не може да кажем какви точно са причините за инцидента, защото в момента разследваме станалото и изясняваме обстоятелствата, но се надяваме много скоро да имаме отговор кой и защо е посегнал на охранителната камера и билборда, отговориха дошлите на място полицаи.