330 нови случая на заразени с Covid-19

Единният информационен портал отчете най-високия дневен ръст на заразени от началото на пандемията.

COVID-19 затвори група в детска градина във Варна

Затварят група в детска градина във Варна заради случай на COVID-19.

Служителка от заведение №34 „Лястовичка“ е дала положителна проба за коронавирус, съобщава NOVA.

Днес ще бъде извършена дезинфекция в градината, а персоналът ще бъде изследван. През деня останалите групи ще работят, а вечерта ще се направи дезинфекция на цялата сграда.

Източник: nova.bg

„Софиямед“ с безплатни прегледи за деца по случай 1 юни

По случай Международния ден на детето -1-ви юни, педиатрите от Детско отделение на УМБАЛ „Софиямед“, както и екипа на ДКЦ „Софиямед“ по традиция обявяват безплатни консултативни прегледи за деца.

Мухъл и плесен покриха моловете

Боян Максимов : Почти целите ел. системи, на големите търговските центрове, са били дълго време спрени.

Първият в света Covid-19 карнавал ще е в Габрово

Къде, ако не в Габрово? Кога, ако не сега?

Гергьовден е!

На 6 май Българската православна църква чества деня на Свети Георги Победоносец, един от най-почитаните светци у нас, още от покръстването на българите преди 11 века. Свети Георги е от малкото светци, който е славен както от християни, така и от мюсюлмани.

Батето:България винаги е плакала някой да я оправи. Големият брат, малкият братовчед. И ни оправят, ама те винаги са отзад!

Днес се навършват 9 години без Иван Славков - Батето.  И до днес си остана известен с две неща - любовта към пиенето и бисерите, които ръсеше непрестанно. Ако беше жив днес, със сигурност щеше да почерпи.

 Онези, които го познават, го помнят като вечен купонджия:

- Доброто прекарване е винаги там, където съм. Скучно ми е там, където ме няма.

Към футболистите от Поморие:

- Вие що си губите времето с футбол, бе? Какъв хубав "Винпром" имате с ракия и вино, а си трошите краката с топка. Я да се поправите!

На 29 ноември 2004 година Националният ни отбор по футбол играе контрола срещу Египет в Кайро. Мачът завършва 1:1. Резултатът не се харесва на запалянковците. По този повод Славков казва:

- Беше топло… двайсет градуса. Имаше много египтяни в Кайро.

Две години по-рано, на 27 февруари, 2002 г., националите ни трябва да играят контрола в Ню Йорк срещу тима на Еквадор.  Консулската служба на САЩ в София отказа да даде виза на Иван Славков, защото той не пожела да се яви на интервю, за да може той като шеф Футболния съюз да пътува с националния отбор. В деня, определен му за среща със служителите в консулството на страната, бе в село Лиляче (Врачанско).

- Повече няма да стъпя в САЩ. Те са едно предприятие, а не държава. Пък и ми се ходи там толкова, колкото на американския посланик в село Лиляче.

Иван Славков бе и председател на Българския олимпийски комитет дълги години, раздялата му с поста бе позорна и дойде след филма на ВВС "Да купиш игрите". След това на поста го наследи Стефка Костадинова. Веднага тръгнаха коментари и слухове, а шампионката ни в скока на височина получи прякора Каката, по аналогия на този на Славков. На гости в предаването на Юлиан Вучков тогава той коментира:

- Това е Стефка Костадинова … Тя веднъж си забрави сутиена вкъщи.

Америка и Европа бяха разтресени от новини за болни с луда крава животни. 

- Когато тръгна лудата крава по света и стана голем проблем, аз бех на някаква конференция некъде в чужбина. Хората там ме питат: Професор Славков, има ли в България шап и луда крава? Аз им викам: „Нема“. А те недоверчиви: „Не може да нема. В Турция има, а у вас да нема“. Викам им: „Нема, щото в България говеда нема. Има шест крави и аз ги знам поименно".

Понякога Славков се сърдеше и на журналистите и често ги нападаше:

- Догодина в Атина със Здравка (Здравка Йорданова, олимпийски шампион по гребане в Нотингам,1975 г., бел. ред.) ще сме в една лодка, но с платна и трябва всички вие да се съберете, за да духате!

По повод народопсихологията на българите:

- България винаги е плакала някой да я оправи. Големият брат, малкият братовчед. И ни оправят, ама те винаги са отзад!

Утре е Архангелова задушница

Архангеловата задушница, наричана още Архангелска задушница, Рангелова задушница, Хрангеловото одуше, е една от трите най-големи.

Това ли недоразумение ни струва по над 10 000 лв. бройката?

Това недоразумение представлява една от многото нови "пейко-кошчета" поставени на пл. Славейков.