Иван Таков: Ремонтът на детската градина в ж.к. "Суха река" е компрометиран

"Ремонтът на сградата на Детска градина №177 в ж.к. "Суха река" е напълно компрометиран. След края на строителните работи помещенията ще бъдат абсолютно неизползваеми и неподходящи за отглеждането на деца." Това каза председателят на столичната организация на социалистите Иван Таков по време на посещението си в детската градина, където бе придружен от своя заместник в ИБ на БСП София и общински съветник Иван Пешев, както и от председателя на районния съвет в Подуяне Веселин Гъжев.

Направихме този оглед по сигнал на родители за нередностите при извършването на ремонта. След началото му през юли миналата година е повреден покривът на съществуващата сграда. В резултат след проливен дъжд помещенията и наличното обзавеждане са наводнени и на практика унищожени. Влагата е обхванала стените и електрическата мрежа, което може да доведе до много опасни последици за ползвателите на сградата - деца, учители и помощен персонал", добави Таков.

В заключение председателя на столичните социалисти заяви, че този път оправданието "Хубаво е, но не е готово" няма да мине.

Oсвиркаха Кирил Петков на Шипка, замерят го със снежни топки

Министър-председателя Кирил Петков и председателя на НС Никола Минчев бяха освиркани по време на тържественото честване на връх Шипка на Националния празник 3 март, съобщи NewsONE.bg

„Оставка, предатели, НАТО вън,“ скандираха събралите се на церемонията по време на речта на Петков.

“Сега не е моментът за разединение – българите трябва да бъдат по-обединени от всякога. Защо са се били нашите предци? Защо са дали живота си руски воини, украински воини, финландски воини – за да бъдем свободни, независими, да имаме България единена, стига сме се делили на различни групи, призова премиерът. България е единна, всички сме българи и всички почитаме националния празник на България. Време е да кажем, че България е над всичко. Честит празник, българи”, каза Кирил Петков.

Петков беше замерян със снежни топки и залят от вълна от нецензурни думи. Точно преди пристигането на Кирил Петков и Никола Минчев, гражданин взе европейското знаме от постамента и го замени с руско. Наложи се намесата на полиция, съобщи БНТ.

Лавров: Ако има Трета световна война, тя ще бъде ядрена

Третата световна война, ако се случи, ще бъде ядрена и разрушителна. Това каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю за Al Jazeera, цитирано от ТАСС.

„Третата световна война ще бъде опустошителна ядрена война”, категоричен е той.

Лавров обърна внимание и на думите на американския президент Джо Байдън, който заяви, че алтернативата на строгите санкции, които Вашингтон наложи на Москва, би била трета световна война, съобщи Нова телевизия.