Костадинов: Не за първи път съм преследван заради това, че казвам истината

Вчера бях на дело. Вече четвърта година съм обвиняем по следните две обвинения - че съм говорил срещу т.нар. антиепидемични мерки на правителството и че съм казал, че от Държавния резерв липсват 27 тона сирене и кашкавал.
⚖️ По време на поредното съдебно заседание вчера за пореден път потвърдих думите си. Мерките бяха вредни и ако решат отново да ги въведат, отново и отново ще го повтарям и ще се боря срещу тях. По второто обвинение стана ясно, след разпита на бившия шеф на резерва, че всъщност има липси не на 27 тона, а на още 449 тона сирене и кашкавал. Според думите на бившия началник това били "малки липси".
👩‍⚖️ Та по това дело съм обвиняем вече четвърта година. Впрочем вчера представител на прокуратурата не се яви. ❓ Смятах да му задавам въпроси в и извън залата, защото имаше медии. Само че смелата прокуратура, която ме обвинява за това, че казвам истината, нямаше толкова смелост да се яви.
🔔🔔🔔
Уважаеми сънародници, не за първи път съм преследван и гонен заради това, че казвам истината. Това нито ще ме спре, нито ще ме разколебае.
✊ Напротив, само ме мотивира и стимулира още повече. Враговете на България и на Възраждане така и не разбраха, че ние нито се предаваме, нито се продаваме. ✊ Ще се бием и ще се борим с врага навсякъде, където го срещнем, докато не победим!
✊ И ще победим

Костадинов за влизането на България в еврозоната: Приветстваме тази пороява на здрав

Вчера на пресконференция на Възраждане, на която обявихме, че до момента сме събрали 247 000 подписа за провеждане на референдум за запазване на българския лев, призовахме българското правителство да не изпраща искане за конвергентен доклад към ръководството на еврозоната. Мотивирахме се с факта, че с темповете, с които събираме подписи, до 10 април (когато е края на срока) ще сме събрали между 550 000 и 600 000 подразумвлизането на България в еврозоната няма да стане на 1 януари 2024 г., както беше предвидено. Приветстваме тази проява на здрав разум от страна на правителството и демонстрираното уважение към волята на стотици хиляди българи, които се подписаха и продължават да се подписват в подписката за референдума.
Уважаеми сънародници, постигнахме първа голяма победа в битката за запазване на лева и финансовата независимост на България! Ще победим и в останалите - ще съберем половин милион подписа, ще свикаме референдум и ще го спечелим!
Днес българският народ направи важна крачка по пътя към свободата! Крайно време е да стане ясно, че ние българите можем да казваме и НЕ, когато нещо не е в наш интерес. Време е да почнем да бъдем питани! Време да почнем да се държим като свободна и независима държава! Време ни е за Възраждане!

Радев: Животът на трудещите се в страната ни е поставен на все по-голямо изпитание

Длъжни сме като общество да отговорим на очакванията за бъдещето, така че България, Европа и светът да се справят с песимистичните прогнози. Това заяви президентът Румен Радев по време на участието си в XI редовен конгрес на Конфедерация на труда „Подкрепа“, който се проведе в НДК. Държавният глава посочи, че пандемията от COVID-19, енергийната криза, войната в Украйна и растящата инфлация, поставят живота на трудещите се в страната ни на все по-голямо изпитание. Той призова за общ отговор на институциите, синдикалните и работодателските организации на наболелите проблеми в синхрон с нуждите на българското общество.

Държавният глава отбеляза, че синдикалните структури в България закономерно повдигат въпроса за бъдещето на родната енергетика като структуроопределящ фактор за стабилността на икономиката. По думите на Румен Радев българската държава трябва да защитава позиции, които да гарантират, че битовите потребители ще останат на регулирания пазар на електроенергия още дълго време, а базовите енергийни мощности няма да бъдат ликвидирани преди въвеждането на достатъчно евтини и достъпни източници и на системи за съхраняване на електричество от възобновяеми източници. Държавният глава открои необходимостта от последователна защита на националните интереси в енергетиката, оптималното използване на нейния капацитет, природните дадености на страната и достиженията на българската наука и технологии.

Политици и синдикални структури да решават заедно въпросите, свързани с предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост, въпросите за европейската интеграция и промените в трудовото и социално законодателство, призова още Румен Радев.

„Вярвам, че ще продължим в този нелек процес да разчитаме на вашата диалогичност, на вашата експертност, отговорно отношение и отдаденост на бъдещето на България. Надявам се, че заедно с вас и другите ви колеги синдикалисти ще работим за по-справедлива, по-добра България и просперираща Европа. На добър час!“, каза още президентът Румен Радев в обръщението си към делегатите и гостите на XI редовен конгрес на КТ „Подкрепа“

Как да активизираме аурата си в периоди на стрес