В Каравелово призовават доброволци да се включат в опазването на къщите от мародери

В Каравелово призовават доброволци да се включат в опазването на къщите от мародери

В пострадалите карловски села има належаща нужда от доброволци, които освен да разчистват, да се включат в доставянето на храна и вода до откъснатите семейства. Освен това - зачестяват сигналите за мародери, които обикалят и ограбват изоставените къщи на хората.

Всеки, който има възможност, може да отиде на място в което и да е от пострадалите села и да помогне, тъй като ситуацията продължава да е тежка. Призиви за помощ се появиха и в социалните мрежи.

Заради набезите на мародери полицията е предложила местни жители да се включат в нощните патрули.

"Пострадалите семейства на първо време продължават да имат нужда от доброволци за разчистването на кал и боклуци от дворовете. Имаме нужда и от нова инициатива заради многото зачестили кражби и мародери, които обикалят къщите. Призоваваме доброволци - задължително местни жители, които да патрулират вечер с полицията, защото могат много по-лесно да разпознаят съмнителни лица и външни хора", обясни координаторът на местния кризисен щаб в Каравелово.

Засега има храна, но скоро ще трябват още доставки - на вода, консерви, спално бельо, възглавници, матраци. Голяма е нуждата и от нови дрехи, чорапи и обувки.

Тъй като детската градина в Каравелово също е пострадала, децата ще бъдат извозвани до филиала в Карлово, където ще започнат учебната година. В самата детска градина в селото има нужда от 20 легла, както и маси, столове и играчки.

Източник: БНТ

Снимка: Мариела Балева, Facebook

Пострадала от наводненията изгони Кирил Петков от дома си (ВИДЕО)


„Повярвахме ви, г-н Петков. Гласувах за вас! Това е истината, но ме излъгахте. Не искам никой да идва в дома ми. Не искам! С всичко ще се справим и по-хубаво ще го направим“. С тези думи жена от тежко пострадалото от наводненията село Богдан посрещна бившия премиер Кирил Петков, информира Флагман.

kiro

Вчера в социалните мрежи се появиха снимки на Петков с  лопата в разрушените от бедствието райони.