Организират протест и жива верига за спасяване на Централните хали

Спаси София и независимият общински съветник Борис Бонев Ви канят на протеста за запазване на Централните хали, на който ще заявим несъгласието ни сградата-паметник на културата от национално значение да бъде превърната в безличен супермаркет. На протеста ще направим жива верига около сградата и ще заявим нашите искания към Министерството на културата, Столичната община и инвеститора, както и ще дадем аргументи, защо Халите не бива да променят облика и функцията си.

СРЯДА, 4 август от 18:30 часa,

пред сградата на Централните хали,

на ъгъла на бул. Кн. Мария Луиза и ул. Екзарх Йосиф

Васил Божков: При изземването на антиките Гешев наруши 3 закона (ВИДЕО)

При "изземването" на антиките Гешев наруши 3 закона, които или не знае или не зачита. При "изземването" на картините погазват и Конституцията. Отново.
Утре могат да влезнат при всеки един от вас, да заграбят каквото си поискат и с разрешение на наблюдаващия прокурор да го покажат.
Искаме ли това да продължава?, написа в социалната мрежа Васил Божков.
 
 

Ало, социалните: Спите ли? Родители карат децата си да смъркат и пушат

Пушене на цигари, имитация на шмъркане на наркотици, сцени на насилие...

Майката от Перник системно измъчвала дъщеричката си

Има и други клипове с насилие над детето от Перник, малтретирано от майката му. Това заяви в „Тази сутрин“ Вероника Латева, която показа във „Фейсбук“ клип с недопустимото поведение на жената към 3-годишната ѝ дъщеря, съобщи bTV.

Латева разказа, че клипът е стигнал до нея от приятел на бащата, който я помолил да го сподели, защото има много последователи в социалните мрежи.

„В клиповете има насилие, вижда се как удря постоянно детето. Явно непрекъснато го тормози. Казва, че бащата не я обича и затова детето ще понесе последствията. Даже има хронологии, в които тя обяснява как определен Бог имал връзка с Богинята Ищар и там ги наказвали със смърт децата, защото бащата е неверник“, каза Латева. 

По думите ѝ тя познава семейството, а майката има още едно дете. Преди години, обаче, се е грижела добре за тях, категорична е Латева. „Бащата работеше, гледаше си детето. Бяха разделени, заради това тя започна да прави тези неща, явно е искала да си го върне“, каза жената и добави, че до споделянето в социалните мрежи се е стигнало, след като институциите не са реагирали. 

От Държавната агенция за закрила на детето обявиха, че са се сезирали в рамките на няколко часа, след като получили над десетки сигнала за случая. Георги Иванов обясни, че веднага са предприели мерки по извеждането на детето от дома му. В момента е настанено в приемно семейство и се чувства добре. 

„Поведението на майката е изключително незряло. Това, което видях, че детето иска да целуне ръката ѝ, може да се тълкувано по много начини – чувство за вина, например. То е научено да го прави, това е поведенчески модел“, обясни експертът от ДАЗД Георги Иванов. 

Адвокат Йорданка Бекирска посочи, че случаите, при които майката е агресорът в семейството се увеличават. На Националната телефонна линия за деца 116 111 все по-често непълнолетни търсят информация. Броят на възрастните също се е увеличил.  

Майката, пребила брутално детето си, членувала в секта?


Васил Божков: Грабежът на стотици артефакти започна през януари

Грабежът на стотици артефакти от #KолекцияВасилБожков започна през януари. В началото незаконните и варварски действия се извършваха само от служители на Прокуратурата, след това се включиха и представители на Министерство на културата. Съдбата на предметите със статут на световно културно наследство остана неясна след десетки лъжи от представителите на хунтата.

99423879 163651351859510 3087210122858987520 o

 

Моите планове бяха да бъдат изложени в най-големият частен музей на Балканите. С тази цел купих и сградата на Телефонната палата в София.

Примерът, който ще ви дам с един от бъдещите експонати в музея е достатъчно показателен за отношението към културно-историческото наследство от властимащите.

Закупих този ритон от галерия в Лондон през април миналата година.

100572522 163651338526178 5595865580893634560 o

Иззет е незаконно на 2-ри март тази година. Вече знаете как е опакован и транспортиран.

Миналата седмица се появи на свободния пазар.

Оставям коментарите на отговорните.
#БъдетеЗдрави

Жени Калканджиева: Нахлуха в дома ми. Причакват ме навсякъде

Жени Калканджиева проговори след ареста. Ето какво написа в профила си във фейсбук шефката на "Визаж":

Тачо на арестуваната Жени Калканджиева: Предатели!!!

"Предатели" написа в профила си във фейсбук половинката на Жени Калканджиева -Тачо.

Ето го първият българин, който си сложи чип преди две години

Автор: Мариана Климентиева

Все повече хора са притеснени, че покрай пандемията от коронавирус, ще им наложат задължителна ваксина, която може да съдържа чип.

Не без дъщеря ми в 21 век. Историята на една българска майка

Тя е майка и сърцето й кърви. Историята на Даниела ще ви просълзи.