Мария Силвестър разцепи ефира, събра 1 250 000 зрители

Мария Силвестър разцепи ефира, събра 1 250 000 зрители

На 28 февруари ефирът на bTV бе завладян от четвъртия сезон на телевизионния социален проект „Бригада нов дом“.

Зрителският интерес достигна до 1 250 000 души, които проследиха трансформацията в дома и живота на самотната майка Цанка и нейните две дъщери в часовия интервал от 21,00 до 22,00 ч. според данни на ГАРБ. Трогателната история с щастливо начало беше гледана от 2,5 пъти повече зрители спрямо втората по гледаемост медия, което затвърди лидерската позиция на предаването в своя часови пояс. Близо 40% от младите на възраст 18-34 години предпочетоха да видят как Мария Силвестър, бригадата на Караджов и благородните лекари дадоха нов шанс на жена, спрямо програмата на домашно насилие. Историята привлече вниманието и на близо 43% от зрителите на възраст 18-49 години.

Животът на самотна майка с две деца се преобрази, след като семейството заживя в прекрасен апартамент благодарение на предаването „Бригада Нов дом” по bTV. Цанка Иванова и двете ѝ дъщери – Габриела и Диляна, все още не могат да повярват как се е променило жилището им. „Още ми е като сън, не мога да го асимилирам”, призна майката в „Тази сутрин” по bTV. Децата също не са повярвали, че това е тяхната къща.

В живота си Цанка се срещнала с много трудности. Малко след като ражда първата си дъщеря тя се разделя със съпруга си, който „забравя”, че има дете. Известно време след това се запознава с нов мъж. Заживява с него и ражда второто си момиче. Следват години на домашен тормоз, които приключват с арестуването на бащата насилник. Нелеп инцидент по-късно пък лишава Цанка от единия пръст на ръката ѝ. Малката ѝ дъщеря не вижда с лявото око, а самата тя е болна от малка от диабет. Цанка и двете деца живееха в кошмарно изглеждащ апартамент.

Предишният вид на жилището е потискал Цанка. „Беше ужасно, не ми се прибираше там. Беше пълна мизерия, не са идвали приятелки на децата. Самата къща много ме потискаше, беше тотална разруха”, разказа тя. Старият вид на апартамента носи и мъчителните спомени за побои и насилие. „Много пъти съм подавала сигнал, докато накрая полицията просто спря да идва”, каза тя. „Винаги има надежда и въобще не трябва да се чака”, посъветва тя всички жени, които са ставали жертва на насилие у дома. „Аз направих грешката да чакам много време и затова си изпатих така”, признава тя. „Преди „Бригада Нов дом” винаги си мислех, че на мен не може да ми се случат хубави неща“, категорична е Цанка. Тя благодари и на екипа на д-р Павлова, която полага усилия да възстанови бляскавата й усмивка. Малката Диди се похвали, че има подобрение в зрението, благодарение на д-р Цонев.