Уитни убита от фармацевтите на Майкъл Джексън?

Уитни убита от фармацевтите на Майкъл Джексън?

Хапчетата, с които се е предрогирала преди смъртта си певицата Уитни Хюстън, са изписани от скандалната аптека в Бевърли Хилс Mickey Fine.

От нея се снабдяваше с лекарства и Майкъл Джексън.

Според една от версиите, разпространени след смъртта му тогава фармацевтите продали антидепресант без рецепта на певеца. Тепърва ще се доказва дали това не се е случило и с Уитни Хюстън. При обиска в стаята й полицаите са намерили почти празно шишенце с “Ксанакс”, два вида болкоуспокояващи и антибиотик, предписан заради оплаквания на Уитни Хюстън от болно гърло.

Патоанатомите вече отхвърлиха първоначалната си версия, че певицата е умряла от удавяне. Според тях причина за смъртта все пак е предозиране с успокоителното Ксанакс, смесено със солидно количество алкохол. Аутопсията е установила с категоричност, че водата в белите дробове не е в такова количество, което би могло да говори за удавяне. Досега се твърдеше, че Уитни Хюстън е заспала във ваната си в хотела и се е удавила.

Тялото на певицата е намерено от леля й Мери Джоунс, която през последните години се превърна и в нейна лична компаньонка. Пред полицаите тя разказала, че се отдалечила от стаята на племенничката си само за около половин час. Трябвало да отиде да вземе роклята, с която по-късно Уитни щяла да се появи на церемонията за наградите “Грами”. След като се върнала в стаята, й направило впечатление, че е много тихо и потърсила племенничката си. Намерила тялото във ваната, извадила го и в ужаса си се опитала да свести Уитни Хюстън, но разбрала, че тя вече не диша и извикала полиция и линейки.

Очаква се тялото на певицата да бъде освободено утре, когато ще бъде транспортирано до Атланта, където се очаква да бъде погребението. Роднините на Уитни Хюстън вече са разговаряли с разследващите смъртта й и са декларирали, че нямат съмнения относно това, че тя е умряла при нелеп инцидент.

Междувременно стана ясно, че дъщерята на певицата Боби Кристина за малко да умре по същия начин като майка си. Ден преди това тя влязла в банята и заспала във ваната, твърди сайтът TMZ.com. Приятели, с които имала среща, се притеснили че закъснява и я потърсили в хотелската стая. Започнали да тропат по вратата на банята, но никой не им отварял. Тогава позвънили на охраната на хотела и помолили за помощ.