Белият дом на Сантра

Белият дом на Сантра

Автор: Мариана Климентиева

Певицата Сантра е свила гнездо от 7 месеца в малък мансарден апартамент в центъра на София.

Изпълнителката на „Изгрева и залеза” се влюбила в жилището от пръв поглед. "Когато влязох в апартамента и видях, че има прозорец в антрето, и си казах: "Това е моето място". Въпреки че пространството е сравнително малко, около 53 квадрата, се чувствам перфектно тук”, разказа за „Монитор” Сантра. От малкото прозорче се вижда панорамна гледка на Витоша. „Усещането да си влезеш вкъщи и да не ти свети изкуствена светлина и да виждаш планината е доста романтично”, обяснява певицата.За обзавеждането й помогнал интериорният дизайнер Йордан Ангелов. Той превърнал малката площ в уютно местенце. "Държах той да ми сложи идеите в ред и да направи нещата практични. Навсякъде е бяло. Има само една стена, която е тъмносиня. Няма никакви излишни цветове – акцент внася кухненският плот, който е кафяв. Бялото ми носи спокойствие, не знам защо бях си наумила, че искам бяла къща”, категорична е Сантра. Мебелите са по поръчка тъй като имаше чупки и стандартните не пасваха, разяснява певицата. В новото си жилище Сантра се чувства сигурна и защитена. "Тук преосмислям какво ми се е случило през деня, почивам си с любимия човек. Апартаментът ми е убежище, което ме зарежда със спокойствие. Гледката ми е много хубава и виждам цяла София почти на 360 градуса”, радва се Сантра. Тя не е от момичетата, които затрупват с вещи дома си: „Очилата са ми страст и ми допадат винтидж аксесоарите. Като всяка жена обожавам обувките и дрехите. Доволна съм, че им намерих място." Другата й страст са книгите"Чета много. В библиотеката ми повечето книги са на английски. Преобладават тези, свързани с психологията. Интересните неща за мен обаче за съжаление не са преведени, а иначе психологията ми е страст, не само защото майка ми е психотерапевт", разкрива Сантра. От две години тя ходи на психотерапия. "Искам да уточня, че психологът не е майка ми, защото често ме питат дали тя ми помага", не крие Сантра. Тя не се притеснява, че могат да я помислят за луда. "Терапията ти помага да решиш дълбоките проблеми, който те нараняват. Това е процес, в който човек осъзнава грешките си. Аз тръгнах на терапия, защото в началото получавах панически атаки. Спряха още на четвъртия месец, и то без хапчета. Много хора се сблъскват с този проблем. Всъщност психотерапията за мен е процес на порастване", категорична е певицата. Сантра се надява някой ден да намери време да се развихри в кухнята. "Сега влизам само за да се нахраня. Графикът ми е много натоварен и почти не ми остава време за кулинарни експерименти", разяснява изпълнителката на „Аромата ти“.
За нея
Сандра Сълкова е родена на 26 октомври 1983 г. Стартира музикалната си кариера на шестнадесет години. Започва в музикалната компания "КА Мюзик" и избира псевдонима си - Сантра. През 1998 г. за първи път записва в студио, а през 1999 г. е сред фаворитите в предаването за млади таланти „Хит минус едно“. Малко след това започва да се занимава професионално с музика. Сантра обожава и модата. Сама ушива рокля от панделки специално за клипа "Неска фен съм ти". Другата й страст е да твори фотоколажи от модни списания.
Скочи срещу музикалната боза
Ар ен би певицата се включи в инициативата на BG Music Channel „Повече БГ хитове, по-малко боза”. В клип на режисьора Александър Моллов Сантра прелъстява актьора Юлиан Рачков. „Парчетата и видеоклиповете, които се правят у нас в последните години, по нищо не отстъпват на западните и затова българските артисти трябва да бъдат стимулирани да продължат да работят в същия дух. Не трябва да се правят никакви компромиси и да се допускат бози в ефира!”, отсече изпълнителката на „Късно за романтика”.