Интелектуалният кът - Bar me

Интелектуалният кът - Bar me

Автор: Мариана Климентиева

Птици, накацали по маслиненозелени стени, удобни кожени диванчета и предмети с дългогодишна история

посрещат гостите на новооткритото заведение Bar me. Закътан отстрани на софийския Военен клуб, барът дава заявка за територия на качествено обслужване, отбрани питиета и място за любимо четиво. „Bar me съществува от близо шест години. Последната година беше клуб за социални игри „Каркасон”. Но идеята за съжаление не се получи. Сега отново отваряме врати за нашите клиенти, които ни останаха верни през годините,” разкри плановете си за „Монитор” мениджърът на заведението Ивайло Иванов. Той е познат на нощните птици като един от създателите на първото „Червило”, „Табако”, парти центъра на 4-и км, „Мохито”и „Ме-менто”. „Гледаме да си върнем старата публика с качествено обслужване и хубави напитки. Наблягаме на близост между клиентите и персонала. Искаме всичките ни гости да са приятели. Това е идеята.

Това е нашата формула за добро изкарване”, категоричен е Иванов. Всички мебели, които присъстват в Bar me, са със сантиментална стойност за собственика. „Мебелите са живели в предишните ни заведения и когато се случи нещо дори с малка масичка, много се страда. Всички пластики, свещници, подноси са с над 15-годишна история. Вярвам, че такъв интериор не съществуваНашият стил - това сме ние”, категоричен е Ивайло. Музиката в заведението ще бъде насочена към джаз звученето. Тук няма да намерите телевизори, бълващи спортни програми. Но пък може да прочетете интересна книга или енциклопедия. „Имаме богата библиотека , така че когато някой дойде самичък, да може да се занимава с нещо приятно. Помислили сме за хората, за които социалното общуване не е в интернет.

Затова и всички мебели са поставени близко един до друг с цел комуникация. Идеята ни е клиентите ни да се сближават, а не да се разделят с телефон в ръка,” обяснява собственикът. Освен с интересна литература, Bar meзалага и на богато алкохолно меню „Коктейлите, които гостите ни знаеха от „Табако”, сега могат да продължат да ги пият тук. В менюто има и нови предложения. Специално за дамите има богата винена листа. Качеството на напитките е високо и не правим компромис. Искаме хората да ни припознаят с доверието, което ни имаха преди. Предлагаме както топли, така и студени напитки”, обяснява Иванов. Името на заведението е вдъхновено от идеята за собствен бар. Тук човек спокойно може да дойде сам, както и с компания от 20 човека. Капацитетът на заведението е 50 души.

„Това е пространство за всеки, който има 15 минути след работа, за да се наслади на любимия си коктейл. Менюто залага на класиката. Намираме се на класическо място - софийския „Военен клуб”, и затова залагаме и на класически коктейли: Moxito, Hemingway daiquiri, Cuban special, Aperol spritz, Zombie, Rum gimlet, Comfort julep, White russian, Strawberry caipirinha, Bronx, Daiquiri” са само част от предложенията на Bar me. Последните една-две години има много иновации при коктейлите, но ние си държим на класиката. Борим се да бъдем едно малко клубче, пълно с приятели”, категорични са от екипа на бара. Bar me ще разполага и със зимна градина. „Тя ще бъде черешката на тортата. На гостите ни няма да им се налага да пушат в найлонов плик или чувал. Интериорът ще бъде в стила на заведението ни. Но засега ще остане в тайна,” разясни собственикът.