„Първа линия“ на Елена Сиракова-естетика и стил в разгара на сезона

„Първа линия“ на Елена Сиракова-естетика и стил в разгара на сезона

Ако се откриваш в този текст, то новата песен на Елена Сиракова е лично за теб. „Първа линия“ е съвършеният саундтрак за лятото: твърде лична-вдъхновена от реални хора и събития, но с такъв общовселенски заряд, че може да се слуша във варианта „всичко навсякъде наведнъж“.

Поднесена с финия чар на Елена Сиракова, „Първа линия“ е напълно в духа на бохемския french gypsy jazz. Песента те „хваща“ веднага, за да изтанцува с теб страстен летен танц и да добави на финала „мокричкото в окото“, като обяснение в безметежна любов.

Но макар, че се слуша на един дъх „Първа линия“ има своята некратка история. „Всъщност песента наистина показва реални ситуации от нашите страхотни почивки.-разказва Елена- Над 10 години нашата семейна компания ходи в една и съща къща, накрая на малко градче в Гърция, където плажът е само за нас. Дори се шегуваме: най-големият рахат е на първа линия. Тези моменти са се превърнали в символ на перфектното изживяване. С тях е заредена песента.“

Вдъхновението за „Първа линия“ идва преди две лета и от тогава започва монтирането и сглобяване на събирани с години автентични кадри от незабравимите летни ваканции. Обмисля се „подреждането“ на текста и музиката, докато песента „узрее“- като сладък летен плод. Отхапваме го точно в разгара на горещите месеци, когато желанието е само едно: теб и мен на първа линия… нали?

 

ПЪРВА ЛИНИЯ

Елена Сиракова - Първа линия (Official Video) - YouTube

Втори план за „Първа линия“

  • „Първа линия“ е поредната песен от едноименен мини албум на Елена Сиракова. Пилотният сингъл „Дърветата“ излезе преди месеци и даде заявка за дългоочакваното EP.
  • Елена Сиракова планува паралелно изграждане на албум, който да събере цялата й авторска музика.
  • За песента „Първа линия“ Елена работи с екипа, на който има безрезервно доверие. Юлиян Янев е на клавишите, Момчил Косев- китара, Виктор Викторов- барабани, Радослав Славчев- бас китара, тромбон-Момчил Косев, тромпет-Мартин Бодуров, акордеон-Калоян Куманов. Музиката и текста са на самата Елена Сиракова, а кадрите във видеото монтира заедно с талантливата Бианка Хинова, която по традиция режисира всички нейни проекти.