Над 2000 фенове на видео игрите посетиха Пловдив

Над 2000 фенове на видео игрите посетиха Пловдив

Автор: Мариана Климентиева

Над 2000 фенове на видео игрите посетиха Панаирна палата №2 през изминалия уикенд и се докоснаха до най-новите технологии, електронни спортове, виртуална реалност и спечелиха стотици награди!

Събитието привлече посетители от всички възрасти, като имаше и гостуващи отбори от съседни държави.
Старт на E-Arena Пловдив даде г-н Георги Титюков: „По принцип всяко начало е трудно, но гледайки какво начало поставяме днес, този формат има бъдеще в града под тепетата. На всички желая много емоции и незабравими битки и нека в крайна сметка най-добрите да спечелят! Чакаме Е-Arena Пловдив и през 2018 година в много по-голям формат!“
Несъмнено най-вълнуващи бяха финалите в най-популярните дисциплини като League of Legends, CS:GO и DotA 2, които се разиграха на сцена в специално изградени за целта геймърски шумоизолиращи кабинки – един от запазените знаци на организаторите от Game Evolution. В рамките на E-Arena Пловдив се проведоха и турнири по Hearthstone, FIFA 17, Mortal Kombat XL, Tekken 7, рейсинг и виртуална реалност, а една от най-атрактивните зони бе тази с ретро аркадните игри, в която посетители си припомниха любимите игри от детството.
Общият награден фонд на Е-Arena надмина 15,000лв., като имаше и страхотни добавени предметни награди, осигурени от компаниите – партньори на събитието 7DAYS, Lenovo и Първа Инвестиционна Банка.
“Много сме щастливи, че поставихме началото на една нова традиция за града“, коментира главният организатор на събитието Димитър Александров. „Пловдив е град с дългогодишна история в областта на гейминга и много талантливи играчи. Специални благодарности на Община Пловдив и господин Титюков за прекрасното отношение и съдействието, което ни оказаха по организацията на фестивала! Ще се върнем пак!“

Вижте и класирането в различните дисциплини:

Counter-Strike: Global Offensive
1. Bpro Gaming – 2500лв.
2. Божествата – 1250лв.
3. Squared Esports (Сърбия) – 750лв.
4. Arcade – 500лв.

League of Legends:
1. Gplay – 2500лв.
2. Слънчоглед – 1250лв.
3. Президентите – 750лв.
4. Thunder Lions – 500лв.

DotA 2:
1. Buhal Gaming – 1500лв.
2. Epic Fail – 500лв.
3. The Villains – предметни награди