Как смартфоните превърнаха хората в зомбита? (СНИМКИ)

Как смартфоните превърнаха хората в зомбита? (СНИМКИ)

Смартфоните и социалните мрежи тотално зомбираха днешното поколение.

В ресторанти, клубове, дискотеки и дори в метрото всеки е забол поглед в смартфона си и е потънал във виртуалната реалност. За да видят какво се случва около тях, зомбитата първо проверяват в мрежата и евентуално вдигат глава от телефона. Майка с дете на ръце трябва да се тагне, за да й отстъпят място в градския транспорт.
Заливат ни с всевъзможни снимки: на това къде и какво са яли, на тоалетни селфита и фотошопнати муцуни. Зомбирани майки са окупирали градинките и ожесточено цъкат а телефоните, докато децата им се опитват да привлекат вниманието им с писъци и крясъци. Зомбираните родители пък гледат да получат минутка спокойствие, превръщайки наследниците си в малки зомбита. Бебетата вече се хранят докато зяпат смартфони и таблети.
Вече никой не води нормални разговори, не се обажда да ти честити рождения ден, а ти праща виртуална картичка. Стриймват се всякакви гадости като побои и извращения, но не се сещат да оставят телефона и да подадат ръка на човека в беда. Какво ли ще стане, ако само за ден изчезне Facebook или Instagram?

Автор: Мариана Климентиева